Az elmúlt évtizedekben a napszemüvegek nemcsak a szemek védelmére szolgáltak, hanem egyre inkább divatkiegészítőkké váltak. Ebben a cikkben arról fogunk beszélni, hogyan változtak a napszemüveg divatjai az elmúlt évtizedekben.

Az 1920-as években a napszemüvegek elterjedésekor elsősorban a funkciója volt a legfontosabb, és csak később váltak divatkiegészítővé. Az első napszemüvegek nagy, nehéz keretekkel és sötét, vastag lencsékkel rendelkeztek, amelyek védelmet nyújtottak a napfény és az UV-sugárzás ellen. Az 1950-es években a napszemüvegek már az életmód és a divat részévé váltak, amikor Hollywood sztárjai kezdték viselni őket. Ekkor jelentek meg a kisebb keretek és a kerek vagy ovális lencsék – ami egyben hozta magával a divatot és azt, hogy mindenki akarja hordani.

Az 1960-as években a napszemüveg divatja átalakult, és megjelentek az ikonikus „cat eye” és „browline” keretek. Ezek a keretek nagyon divatosak voltak az idők szelleme és a női emancipáció jegyében.
Az 1980-as években a nagy, négyzet alakú keretek voltak divatban, amelyeket a sportos megjelenés és az új hullám mozgalom tett népszerűvé.

Az 1990-es években a napszemüvegek újra divatossá váltak, és a nők és férfiak egyaránt különleges formájú és színű kereteket kezdtek viselni. Az 1990-es évek napszemüveg divatját a színesebb lencsék, az erőteljes keretek és a sportos, négyszög alakú keretek határozták meg.

A 2000-es években a napszemüvegek divatját a vintage megjelenés és az új technológiák határozták meg. Az áttetsző műanyag keretek, az ultra vékony és a polarizált lencsék nagyon népszerűek voltak.
Az utóbbi években napszemüvegpiac változatosabb lett a minimalista és a vintage stílusok között. Az áttetsző és színes keretek, valamint a lencsék terén is számos új trendet láthatunk.

Összességében tehát a napszemüvegek divatja szempontjából egy folyamatos változásról beszélhetünk, ami gyors és forradalomszerű is lehet akár egy nagyobb sztár által. Nálunk olyan minőségi napszemüvegeket találsz, melyek garantáltan a mai stílust képviselik!

Látogass el weboldalunkra és találd meg számodra a legjobbat!