A jelenlegi piacon kevés ismertebb és klasszikusabb szemüveg gyártó van, mint a Carrera. Folyamatos sikerét a klasszikus és modern formák ötvözésének és az állandó megújulásnak köszönheti.
A márkát 1956-ban alapították Ausztirában, azonban jelenleg Olaszországból működik a cég. Wilhelm Anger (a márka alapítója) fő inspirációja a világ egyik legveszélyesebb autóversenye volt, a Carrera Panamericana. A ’60-as években beleunt abba, hogy felettébb allergén és elavult anyagokkal kell dolgoznia, ezért kifejlesztette és szabadalmaztatta az Optyl anyagot, ami egy keményített műanyag. Ez az új anyag 20%-al könnyebb, mint az acetát, hipoallergén és sokkal jobb illeszkedést tesz lehetővé.

Ezek után egyenes út vezetett a sikerhez és a vállalat elkezdett nyitni a hétköznapi viseletek felé is, holott azelőtt csak motorkerékpárokhoz és síeléshez gyártottak szemüvegeket. 1974-ben partnerségbe lépett egy autótervezővel is, akivel együtt megalkották a Carrera Porsche Design napszemüveg kollekciót, ami hatalmas népszerűségnek örvendett.

Az 1980-as években már több hatalmas sportrendezvényt is szponzorált a cég: többek között az Amerika Kupát, az 1988-as téli olimpiát és Formula 1-et.
Elérkezett 1996, amikor is a Safilo Group felvásárolta a Carrera vállalatot és ezért került át a cég székhelye Olaszországba, Padovába.
Azóta a Carrera napszemüvegek sok-sok filmben szerepeltek és nem kisebb személyek, mint Britney Spears, Sylvester Stallone és Chris Hamsworth is a márka mellett tették le a voksukat.

Összességében tehát, ha sportos és egyben elegáns szemüveget szeretnél viselni és ez a Te stílusod, akkor nem kell tovább keresgélni! A Carrera szemüvegek minden vágyadat ki fogják elégíteni: legyen szó dioptriás- vagy napszemüvegről!
Kattints ide és tekint meg kínálatunkat: Dioptriás szemüvegek, Napszemüvegek