A megfelelő szemüveg kiválasztása egy igen nehéz feladat az első időszakban, de ha sikerül megtalálnunk azt a formát, ami valóban tetszik és jól is áll, akkor utána már nehezen válunk meg tőle. Ez a legtöbb ember számára egy sok éves elköteleződést jelent. na de nézzük, hogyan tudjuk óvni és minél hosszabb ideig használni ezt a jól kiválasztott darabot.

Kristálytiszta lencse – kristálytiszta látás. Milyen érzés az, amikor a tisztítás után felvesszük a szemüveget és újra úgy látunk vele, mintha teljesen új lenne?! A szemüvegünknél minden esetben oda kell figyelnünk arra, hogy hogyan tisztítjuk és tartjuk rendben, hiszen ezek nagyban befolyásolják a hasznos élettartamát. Természetesen alapból a szemüveg minősége is fontos szempont elhasználódás és strapabírás szempontjából, de az ápolási szokásaink talán még ennél fontosabbak.
Milyen tisztítási folyamatok léteznek?
Egyet minden körülmények között kerüljünk el és TILOS alkalmazni: ez nem más, mint, hogy pólónkkal, pulóverünkkel törölgetjük meg a lencsét. A szárazon való szemüvegtisztítás minden esetben tilos, hiszen az összeszedett kosz vagy akár az apró porszemcsék is karcolhatják a lencse felületét, hiába van bevonva mondjuk egy kemény réteggel, ami enyhíti a karcolás okozta sérülések lehetőségét. Ugyanez igaz a zsebkendőre vagy a papírtölőre is, bármennyire is tűnik kézenfekvő megoldásnak.

Fent említett módok helyett hoztunk pár hasznos tippet:

  • ha már törlés, akkor használjunk mikroszálas kendőt, rostmentes törlőkendőt vagy nedves szemüvegtisztitó törlőkendőt – ezek nem tartalmaznak olyan durva rostokat, melyek megkarcolhatják a lencsénket
  • minden reggel használat előtt takarítsuk meg a szemüvegünket a látásélmény megtartásához – ehhez használjunk langyos vizet és tisztító spray-t (semmiképp sem forró vizet, mert az kárt tehet egyes bevonatokban)
  • mindig két kézzel vegyük le a szemüveget, hogy a szára ne gyengüljön el egyik oldalon sem
  • mossunk kezet a tisztítása előtt, hogy elkerüljük, hogy a kezünkön lévő szennyeződések rákerüljenek a lencsékre
  • a szemüvegkeretet is érdemes tisztítani időnként – ezt langyos vízzel és egy csepp Ph-semleges mosogatószerrel tudjuk a legjobb módon megtenni

Ha ezeket a tippeket megtartjuk és odafigyelünk a szemüvegünk ápolására, akkor sokkal hosszabb ideig élvezhetjük kedvenc darabunkat!
Nézz körül a webshopunkban vagy látogass budapesti üzleteink egyikébe és találd meg a hozzád legjobban illő szemüveget, amit biztosan a legjobb áron fogsz megvásárolni nálunk, hiszen 100% árgaranciát vállalunk!