Ebben a cikkben arról olvashattok, hogy miért jó és ajánlott polarizált lencsével szemüveget vásárolni, mi is az a polarizált lencse és milyen előnyei vannak.

A polarizált lencsék teljessé teszik a látás élményét!
Nyáron, amikor hétágra süt a nap, kimegyünk a szabadba, egyből becsukjuk a szemünket reflexszerűen, hogy védjük a napsugaraktól, mivel a nagyon erős fény könnyen elárasztja a retinát.
Erre a problémára a megoldás nagyon egyszerű: szükség van egy napszemüvegre!
Azonban a divatosság szempontja mellett fontos figyelembe venni olyan egyéb optikai tulajdonságokat is, mint például, hogy polarizált lencsével rendelkezik-e a napszemüveg.

Mi is az a polarizált lencse?
A lencsét egy filmszerű, vékony, átlátszó anyaggal (nitrocellulóz) vonják be és ebbe kerülnek bele egyéb más kémiai anyagok. Ennek az anyagnak a fő tulajdonsága, hogy csak a függőleges irányú fénynyalábot engedi át. Mivel a fény vakító hatását a vízszintes irányban rezgő fénysugarak okozzák, ezért ezek nem tudnak átjutni a polarizált lencsén, védve ezzel szemünket.

Miért fontos ez neked?

Egy sokkal tisztább, kontrasztosabb látásélményt biztosít a viselőjének, hiszen minden beérkező fénysugarat egy irányba összpontosít. Érdemes még ezen kívül megemlíteni a sportolást, síelést, kirándulást vagy akár az autóvezetést. A nedves aszfalt, havas felületek visszaverik és szétszórják a napsugarakat, amik a sofőrt nagy mértékben zavarhatják a tiszta látásban, ezáltal akár a biztonságos vezetésben. Az ilyen időkben prioritás szempontjából hasonlíthatjuk a biztonsági övhöz a polarizált lencsével rendelkező napszemüveget, hiszen elég nagy mértékében hozzá tud járulni a biztonságos vezetés elősegítéséhez. Természetesen vízi sportok esetében ugyanilyen fontos lehet egy minőségi szemüveg viselete, hiszen – mint már az előbb említettük -, a víz felületén visszatükröződik a fény, ami megint csak enyhe zavart kelthet a látásunkban.

Kinek és mikor ajánljuk?

Lényegében általánosságban elmondható, hogy mindenkinek ajánljuk: kortól és nemtől függetlenül, aki szeret kristálytisztán látni minden időjárási körülmény között. Azonban vannak olyan területek, ahol és amikor kimondottan ideális lehet:

  • autóvezetés
  • kirándulás
  • utcai séta
  • horgászat
  • hajózás
  • síelés
  • vadászat
  • bármilyen vízi sport.
  • szemműtétek után (pl. szürkehályog)

Egyetlen egy olyan dolog van, ami esetleg a hátrányok közé sorolható a polarizált lencsék tekintetében: az LCD kijelzőket nem lehet bennük tisztán látni, hiszen a fénysugarakat a polárszűrő egyirányba rendezi, ezáltal nem a valóságnak megfelelően látjuk. Azonban a modernebb LED-es kijelzőkkel már teljes mértékben kompatibilis.

Összességében a polarizált lencsével rendelkező napszemüveg minden ember számára jó választás, hiszen mindenki imád kristálytisztán látni gyönyörű, napsütéses időben is!
Látogass el weboldalunkra és nézd meg a kínálatunkat!
https://szemuvegek.hu/napszemuvegek/?filters%5Bpolarizalt%5D=polarizalt&va=0&va=0