Ebben a cikkben arról olvashattok, hogy kiknek lehet hasznos a kék fényt szűrő szemüveg viselése, kiknek ajánlott, és milyen pozitív hatásai vannak.

A digitalizáció számos előnyt hozott magával ebben a rohanó világban, viszont körülbelül ugyanennyi lehetséges egészségügyi problémát is hozott magával: az állandó rohanás, az okostelefonok által ránk ragasztott folyamatos elérhetőség, a kialvatlanság, a fáradt szem stb.

A kék fényt szűrő filter elsősorban a digitális eszközök által kibocsátott kék sugárzásnak a káros hatását és ennek mértékét csökkenti. A kék fény egyébként alapvetően nem rossz, hiszen része a természetes fény spektrumának, azonban az előbb említett digitális eszközök változást hoztak mindennapjainkba. A telefon, a monitor, képernyők stb állandó kékfényt bocsátanak ki, amiben elfárad a szemünk – ezt hívjak digitális szemfáradtságnak.

A kék fényt szűrő lencsének számos pozitív hatása van:

  • segít kiküszöbölni a vakító fényeket és fényvisszaverődéseket
  • látásod éles marad
  • segít pihentetni a szemet egy hosszabb képernyőhasználat során és lehetővé teszi a kevésbé irritált érzést
  • a kékfény akadályozza a testet abban, hogy melatonint termeljen, ami segíthetné az alvást, ezért az alvásciklus javítására is alkalmas lehet
  • a képernyő előtt töltött hosszú órák után a kevesebb kék fény segíthet a szemnek jobban fókuszálni.

Kinek érdemes beszerezni egy kék fényt szűrő szemüveget?
A mai világban már körülbelül mindenkinek ajánlott lehet egy kékfény szűrő filterrel rendelkező lencsét használni, hiszen annyi monitor, képernyő és megannyi digitális eszköz vesz minket körül, hogy elkerülhetetlen nem kapcsolatba kerülni velük. Számítógéppel, telefonnal dolgozó embereknek, gamereknek vagy egyszerűen csak akik munkájukból fakadóan sok időt töltenek monitor előtt, azoknak a személyeknek kimondottan ajánlott.

A szemüveg használata mellett mit érdemes még tenni, hogy elkerüljük a kékfény káros hatásait?

  • ha képernyő előtt dolgozol, 20 percenként tarts egy rövid szünetet és nézz el másfelé, ami nem a képernyő
  • ne ülj túl közel a képernyőhöz
  • ügyelj arra, hogy legyen elegendő fény abban a helységben, ahol dolgozol
  • lefekvés előtt már próbáld csökkenteni a képernyő nézésével eltöltött időt
  • és nem utolsó sorban, ha ezek után is irritált a szemed, szerezz be egy minőségi szemcseppet!

Összefoglalva tehát manapság már minden embernek ajánlott lehet kékfény szűrő szemüveget vagy lencsét használni a rengeteg digitális eszköz miatt.
Látogass el weboldalunkra, ahol akár meg is tudod rendelni magadnak a szűrővel rendelkező lencsét vagy nézz be valamelyik üzletünkbe, ahol szekértő kollégáink segítenek neked!
https://szemuvegek.hu/

Üzleteink:
1088 Budapest, József körút 11. (Blahánál)
1114 Budapest, Bartók Béla út 64. (Móricz Zsigmond körtér)
1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 55. (Nyugatinál)