Az Oakley® túllép a precizitás, a szenvedély és a kreativitás határán, hogy olyan szemüvegeket alkosson, melyek egyaránt megfelelnek a világhírű sportolók és valamennyi aktív életetmódot folytató vásárló igényeinek. Az Oakley® termékei és technológiája nem csak egyedülálló funkcionalitást és minőséget nyújtanak, hanem teljesen újra értelmezik a sportszemüvegek kategóriáját.

A márka története egészen 1975-ig nyúlik vissza, Dél-Kaliforniába. Különlegessége, hogy Jim Jannard (motocross versenyző) feltalált egy új szintetikus anyagot, az unobtaniumot, mely vizes körülmények között jobban tapad, mint szárazon. Először motocross markolatnak használta – az óriási baráti körének köszönhetően hamar elterjedt. Miután ezt egyre többen megtapasztalták, hogy mennyire jól működik élesben, nedves körülmények között, a versenyzők megkérték Jim-et, hogy készítsen egy olyan gumipántos napszemüveget, amely 100%-ban véd a nap sugárzásaitól és használja fel hozzá az előbb említett unobtaniumot is. 1980-ben el is készült a várva várt szemüveg, amely a különleges anyagnak köszönhetően nagyon jól tapadt és hihetetlenül kényelmes viselet volt – ez volt az Oakley O Frame, mely az Oakley nevet egykori kutyája után kapta. 1984-re egy barátja – Greg LeMond – kérésére Jim elkészítette az Eyeshade névre hallgató, kimondottan kerékpárosoknak fejlesztett szemüveget. Ebben a szemüvegben Greg 3-szor nyert Tour de France-t, ezáltal a biciklisek teljes mértékben meg voltak veszve a szemüvegért.

A ’90-es években az Oakley szemüvegek lencséire iridium bevonatot vittek fel, mely technológiát a mai napig alkalmazzák. Az eredetileg sportmárkának indult márka neve alatt már gyártanak mindennapi használatra is alkalmas, divatos darabokat is.

Az Oakley mára már több, mint 600 világszabadalmat szerzett technológia és formatervezés terén, hiszen az elkötelezettségüknek köszönhetően minden esetben a problémák megoldásra törekedtek, hogy a sportolóknak minél jobb és élesebb látást biztosítsanak sportolás közben. Nem törődtek az éppen aktuális formavilágokkal, trendekkel, inkább saját stílust hoztak létre, ezzel diktálva a tempót a sportolók világában. Az egyik legújabb technológia például a Prizm környezetspecifikus lencsék alkalmazása, melyek a fény spektrumát az adott környezetnek megfelelően módosítják.

Ha ezeken felül még többet szeretnél tudni az Oakley rendkívül magas minőségéről, nézd meg a markáról készült bemutató videónkat: https://www.youtube.com/watch?v=D5rx5a-1V9c
Az Oakley szemüvegek teljes választékát itt találod: https://szemuvegek.hu/napszemuvegek/Oakley