Rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy éleslátásához folyamatosan támogatást nyújtsunk Önnek!
A rendszeres kontroll mellett fontos kiemelni, hogy a megfelelő szemüveg megtalálásának a megfelelő látásvizsgálat az alapja.

A Szemüvegek.hu Optikákban 7 lépésben végzünk kiterjesztett éleslátás vizsgálatot.

Látás panaszok felvétele és 3 területre kiterjedő anamnézis.
Minden orvosi vizsgálat első fontos része, hiszen a helyes diagnózis felállítását segítik.4 területre terjed ki:
A: Családi anamnézis (kancsalság, zöldhályog, szürkehályog, fénytörési hibák stb.)
B: Általános (cukorbetegség, magas vérnyomás, autoimmun betegségek, fertőző betegségek)
C: Szemészeti (korábbi szembetegségek, szemüveg viselés kezdete, kontaktlencse viselés kezdete, gyulladások, sérülések, műtétek, kancsalság, kenőcsök használata)
D: Jelen panaszok (látóélesség csökkenés, fájdalom, irritáció, kipirosodás stb.)

Látásélesség vizsgálata:
A látóélességet távolra és közelre korrekció nélkül (nyers látóélesség) és a legjobb szemüveg-korrekcióval határozzuk meg (korrigált látóélesség). (automata refraktométerrel)

Elülső szegmens réslámpás vizsgálata:
Amely a szemhéjak, a könnykészülék, a kötőhártya, az ínhártya, a limbus, a könnyfilm, a szaruhártya, az elülső csarnok, a szivárványhártya és a lencse vizsgálatát foglalja magában. A vizsgálatot normál fényviszonyok mellet is és elsötétített vizsgáló helyiségben is történhet.

Dioptria érték meghatározása:
A fénytörési hibák (ametropia) előfordulása nagyon gyakori, a lakosság több mint a felét érinti. Computeres bemérés után monokuláris legjobb korrekció beállítás, asztigmia esetében keresztcilinderrel történik a pontos tengely meghatározása.

Binokuláris egyensúly vizsgálata:
A monokuláris legjobb korrekció binokuláris ellenőrzése. Szükség szerint finom beállítás.

Életvitelhez szükséges szemüveg felírása:
Ha szemüvegre van szükség az életvitelhez szükséges szemüveg felírása történik, egy-, kettő, vagy többfókuszú lencsét javasolva.

Szükség szerint: Színlátás-, Lang- sztereoteszt, non-contakt szemnyomás mérés
A színlátás vizsgálat elvégzése akár alkalmassági ( pl jogosítvány ) akár munka alkalmassági vizsgálat elengedhetetlen részét képezi. A Lang-sztereoteszttel sztereo ( térbeli ) látás megléte vagy hiány állapítható meg.
Kattintson ide, a további fontos információkért! A szemnyomás vizsgálatra ugyanolyan nagy hangsúlyt kellene fektetni, mint a vérnyomás vizsgálatra megelőzvén az egyéb szembetegségeket.
Non-contakt tonométerrel gyorsan, érzéstelenítés nélkül elvégezhető a szűrővizsgálat. Csak a József körúti optikánkban van rá lehetőség.


A látásvizsgálathoz időpontfoglalás szükséges és 17 éves kortól végezzük.
Telefonos bejelentkezéshez hívja a 06 20 287 5880 telefonszámot, ahol készséggel állnak rendelkezésére szakértő munkatársaink.